2

46.12109770908608, 17.33471457077792
Térkép
Leírás
Ez az állás a tó egyik legnagyobb nyíltvízi horgász helye, kb 4,5 ha vízfelület terül el előtte, max 10 bottal javasolt a horgászat. A part baloldalán egy kis tökleveles helyezkedik el, érdemes próbálkozni itt is a halfogással. A jobb oldalon egy nagy bedőlt mocsári tölgy, és közelében lévő tökös nyújt oltalmat a nagyobb halaknak. A parttól kb 270 méterre található az öreg patak medre, és utána következő tökleveles. Érdemes a sűrű tökben kialakítani az etetéseket, igen jó halakat rejt ez a dzsungel. Tavasszal és ősszel a nyílt víz, bőséges etetéssel okoz meglepetéseket. A fent említett tölgy közelében próbálkozni kell harcsázó motyó kirakásával, az elmúlt években pár alkalommal a felkészületlen horgászt megtréfálta a kiváló kondícióban lévő bajszos. 
Jellemző halai: ponty, harcsa, amur, süllő, ősszel a csuka, valamint fehér halban bővelkedő hely, emiatt érdemes a finomszerelékes úszós horgászatot erőltetni a gyerekeknek, számukra kiváló tanuló hely. 
Az állásnál csónak, asztal, pad, tűzrakóhely, valamint illemhely található. Parkolás közvetlenül a vízparton, lakókocsi is elhelyezhető. Áram vételi lehetőség adott kb 100 méter hosszabbítóval.
Képek